skip to Main Content
info@mdsparts.nl 0318 - 647 403

Lasersnijden met water met WaterGroup: wie zijn wij?

Lasersnijden met water is ons specialisme. Kwalitatief duurzame producten afleveren ons vak. Met een gepassioneerd team van experts zetten wij ons iedere dag in, om de mooiste producten tegen de beste prijs en van de hoogste kwaliteit te maken. Goede service, maatwerk en een snelle levering horen daar zeker bij!

De techniek achter Lasersnijden met water

Lasersnijden met water, ook wel waterstraalsnijden genoemd, is een veelzijdige techniek met oneindig veel toepassingsmogelijkheden. Hoe gaat het in zijn werk? Water wordt met behulp van hydraulische drukversterkers van mechanische hogedrukpompen op zeer hoge druk gebracht (tot wel 3600 bar), en vervolgens door een straalbuis en spuitkop geperst. De druk achter het water is zo groot dat het met meer dan tweemaal de geluidsnelheid uit de straalbuis komt en zo een snijdende werking krijgt. De waterstraal is zeer nauwkeurig en kan de meest complexe vormen snijden.

Lasersnijden met water met en zonder abrasief

Het gros van de materialen dat bij Lasersnijden met water wordt verwerkt bestaat uit harde en slijtvaste materialen, zoals bijvoorbeeld staal, rvs, aluminium of marmer. Dit wordt abrasief gesneden. Bij abrasief Lasersnijden met water wordt er heel fijn zand (garnet) aan de waterstraal toegevoegd. Door toevoeging van het garnet ontstaat er een schurende en slijpende werking van de waterstraal, waardoor deze makkelijker door harde materialen snijdt. Lasersnijden met water zonder abrasief wordt toegepast om dunne kunststoffen en transparante materialen te snijden.

Meer informatie ontvangen over Lasersnijden met water & WaterGroup bv?

Voordelen Lasersnijden met water met WaterGroup

Lasersnijden met water biedt veel voordelen ten opzichte van laser- of plasmasnijden:

 • Vrijwel braamloze snede
 • De snede is constant en van hoge kwaliteit
 • Er wordt geen warmte in het materiaal gebracht, waardoor de eigenschappen van het materiaal gelijk blijven
 • Geen vervorming of verkleuring op de snijranden
 • Er ontstaan tijdens het snijproces geen giftige dampen
 • Er kan fijner en nauwkeuriger worden gesneden dan met een laser of plasma
 • Je kunt veel kleinere gaatjes snijden

Materiaal onafhankelijk

Lasersnijden met water is op vrijwel ieder materiaal toe te passen. Van zachte schuimen tot harde steensoorten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een greep uit de materialen:

 • Steenachtige materialen: marmer, graniet, keramiek etc.
 • Glas: vlakglas, dubbel glas, gekleurd glas, spiegels etc.
 • Metalen: staal, rvs(roestvaststaal)koper, titanium, aluminium etc.
 • Hout: spaanplaten, MDF, eiken, teak etc.
 • Textielen en natuurlijke materialen als rubber.
 • Samengestelde materialen: trespa met dubbelzijdig verlijmd aluminium, etc.

Vooruitdenken en nabewerking

Door onze ruime ervaring in diverse industrieën en de machinebouw weten we wat de klant nodig heeft. Wij denken mee in het gehele proces, van ontwerp tot nabewerking. Zo kunnen wij een product gereedmaken voor verdere bewerking, het beschermen of vervolgstappen vereenvoudigen. Machineonderdelen leveren we af inclusief de boorgaten, zodat de klant deze niet meer hoeft na te boren. Voor verspanende bedrijven kunnen wij de contouren voorsnijden en gaten voorboren, zo kunnen zij zich concentreren op de bewerking van het plaatmateriaal. Het is onze missie om een compleet product af te leveren waarin de nabewerking grotendeels al verzorgd is.

Snelle service en kwaliteit

Of het nu gaat om één product of een serie aan producten, voor beiden kunt u bij ons terecht. Overdags werken we aan de complexe projecten, buiten werktijden draaien we de series. Ook houden we iedere dag rekening met eventuele spoedklussen. Doordat we over twee snijkoppen beschikken kunnen we snelle service leveren en hebben onze producten een korte doorlooptijd.

Klanten van WaterGroup met Lasersnijden met water

Al jaren? zijn we partner voor diverse sectoren en industrieën. Enkele industrieën waar wij regelmatig voor werken:

Machinebouw

Lasersnijden met water is ideaal voor de machinebouw. Door het koude snijproces wordt vervorming, delaminatie, scheurvorming en verkleuring voorkomen. Moeiteloos snijden we door de materialen aluminium, rvs, HMPE, POM, koolstofvezel, titanium en composieten. Doordat we tijd reserveren voor spoedklussen kunnen we hier snel op inspelen wanneer u een vervangend onderdeel nodig heeft. Denk hierbij aan tandwielen, geleiders, pakkingen, flenzen en vele andere toepassingen.

Voedselindustrie

Lasersnijden met water is uitermate geschikt voor de voedselindustrie. Door de techniek van het waterstraalsnijden zijn de sneden uitzonderlijk glad. Bacteriën krijgt zo geen kans zich te hechten aan de snijvlakken. Veel gebruikte kunststoffen in de voedselindustrie zijn PVC, HDPE, HMPE, POM/PA, Polycarbonaat en PP. Moeiteloos snijden we door deze materialen heen en zorgen voor een super gladde afwerking.

Kunst & overig

Ook voor bijzondere creaties kunt u bij ons terecht. Van ornamenten tot reclameborden. Tot onze klanten behoren ook kunstenaars, designers en reclamebureaus.

Agro-industrie

Lasersnijden met water kent ook vele toepassingen in de agrarische en groen-industrie. Denk aan onderdelen voor bomenrooimachines, sorteermachines, verpakkingsmachines, maar ook snijwerk voor ploegen, balenklemmen, plant- en pootmachines kunnen wij verzorgen. Ook de nabewerking kunnen wij voor onze rekening nemen, zodat u een compleet product ontvangt welke u direct kunt toepassen.

Back To Top