skip to Main Content
info@mdsparts.nl 0318 - 647 403

Kostenbesparing Watersnijden

Drie voordelen van watersnijden

Kostenbesparing Watersnijden is actueel. Lange tijd was plasma- of lasersnijden de standaard als het ging om verspanen. Inmiddels is het voor veel bedrijven duidelijk dat watersnijden een prima alternatief is met een strakker resultaat. Doordat het aantal handelingen terug gebracht wordt is er sprake van minder kosten. Lees er alles over via WaterGroup.

Minder handelingen, fouten en afval

Minder handelingen, minder kans op menselijke fouten en minder afval. Dit zijn de drie factoren die ervoor zorgen dat watersnijden goedkoper is dan conventionele manieren van bewerken. Onze ByJet Smart 3015 watersnijtafel zorgt ervoor dat we op een goedkope en milieuvriendelijke manier kunnen snijden.

Voorbeeld Kostenbesparing Watersnijden

Benieuwd naar een concreet voorbeeld? Aan de hand van het maken van een simpel rekenvoorbeeld kan het verschil inzichtelijk worden gemaakt. Als voorbeeld nemen we de productie van een RVS strip van 40x 15. Op het gebied van materiaalkosten zijn er geen verschillen te verwachten. Wel kan het proces vereenvoudigd worden met watersnijden waardoor de kosten met bijna de helft dalen. Zo worden er bij een conventionele bewerking handmatig gaten afgetekend en geboord. Dit is een kostbaar proces en een proces waarin mogelijk menselijke fouten worden gemaakt. Ook wordt er winst gemaakt op het gebied van efficiënt materiaal gebruik. Doordat er geen warmte wordt gebruikt kan er heel dicht bij elkaar worden gesneden: hierdoor wordt het warmte verlies tot een minimum beperkt. Ook kan er met 2 koppen worden gesneden waardoor er meer productie kan worden gedraaid.
De grootste winst is echter te halen uit het feit dat nabewerking vrijwel onnodig is. Doordat er nauwelijks sprake is van braamvorming en de snede constant van kwaliteit is, kan er spiegelglad worden opgeleverd.

Andere Voordelen

Afgezien van de kosten is er nog een belangrijk voordeel ten opzichte van bewerking met plasma- of laser: er komen geen giftige stoffen vrij bij het bewerken van het materiaal. Dit maakt watersnijden niet alleen de goedkoopste, maar ook de schoonste optie.

Hulp nodig bij het maken van topproducten? Bekijk onze diensten.

WaterGroup bv

Watersnijden met WaterGroup
WaterGroup vertegenwoordigt een groep bedrijven welke zich inzetten om een hoge, snelle en betaalbare service aan te bieden binnen het watersnijden. Wij geloven in samenwerken en geloven in ons product.

Wij zijn vakkundig en allround: van ontwerpen tot productie; van oplevering tot transport. Bovendien zijn al onze medewerkers gecertificeerd. Door onze jarenlange ervaring kunt u dus altijd rekenen op een betrouwbare en vakkundige service. Daarnaast gebruiken wij ook alleen maar de meest hoogwaardige materialen en technieken, waardoor wij een optimale productie aanbieden.

Wilt u meer weten over WaterGroup? Bel ons: 0318 - 647 403

Back To Top