skip to Main Content
info@mdsparts.nl 0318 - 647 403

Watersnijden materiaalbewerking van de toekomst

Watersnijden: materiaalbewerking van de toekomst
Bent u op zoek naar een moderne maar goedkope manier van plaatbewerking? Steeds meer bedrijven kiezen voor waterstraalsnijden. Ook de opties in het te bewerken materiaal breiden zich uit: denk aan voedsel, marmer, rubber of leer. Door te snijden met water ontstaat er minder restafval en blijft het materiaal volledig intact.

Met of zonder schuurmiddel

Om ervoor te zorgen dat de waterstraal extra krachtig is, wordt er vaak slijp-of schuurmiddel aan de straal toegevoegd. Zo is ook zwaar materiaal makkelijk te bewerken. Toch is deze toevoeging niet altijd nodig. U kunt materiaal als bevroren voedsel of textiel kan zonder problemen met alleen water bewerken. Binnen de voedselindustrie is watersnijden inmiddels de standaard omdat het de meest hygiënische vorm van voedselbewerking is. Dat water werkelijk alles kan snijden bewezen we een tijdje geleden: we sneden een mooie uitsparing voor LED-verlichting in een flinke partij straatstenen. Zonder naboren en dus ook zonder de kans op schade door breuken.

Ongekende mogelijkheden

Met watersnijden is het mogelijk elke gewenste vorm te maken. Dat is de reden dat bijvoorbeeld de ruimtevaart dezew techniek gebruikt. Ingewikkelde patronen met verschillende diktes zijn geen probleem meer en nabewerking is maar zelden nodig. Bovendien zorgt watersnijden ook voor minder afval. Omdat er meer sjablonen uit het materiaal worden gehaald, wordt het materiaal optimaal benut. Nog een voordeel: omdat er geen sprake is van bewerking met warmte blijft het materiaal intact en ontstaat er geen vervorming of verkleuring aan de snijranden.

WaterGroup

Watergroup is expert op het gebied van watersnijden. Door onze ruime ervaring weten we precies hoe we het maximale uit de HP Smart 3015 watersnijtafel kunnen halen. We draaien letterlijk dag en nacht om onze klanten te kunnen helpen met hun vragen. Onmogelijk ontwerp? Dat bestaat niet voor ons. We zorgen ervoor dat we alles kunnen maken, binnen de afgesproken termijn. Dat we met twee koppen kunnen snijden helpt ons daarbij. Ook vinden we het leuk om te puzzelen met materiaal: we zijn trots als het ons lukt om met zo min mogelijk restafval iets moois te snijden.
Natuurlijk zorgen we ook voor nabehandeling: we zijn graag verantwoordelijk voor het hele proces.

WaterGroup bv

Watersnijden met WaterGroup
WaterGroup vertegenwoordigt een groep bedrijven welke zich inzetten om een hoge, snelle en betaalbare service aan te bieden binnen het watersnijden. Wij geloven in samenwerken en geloven in ons product.

Wij zijn vakkundig en allround: van ontwerpen tot productie; van oplevering tot transport. Bovendien zijn al onze medewerkers gecertificeerd. Door onze jarenlange ervaring kunt u dus altijd rekenen op een betrouwbare en vakkundige service. Daarnaast gebruiken wij ook alleen maar de meest hoogwaardige materialen en technieken, waardoor wij een optimale productie aanbieden.

Wilt u meer weten over WaterGroup? Bel ons: 0318 - 647 403

Back To Top