skip to Main Content
info@mdsparts.nl 0318 - 647 403

DRAAIEN

Draaien en Frezen

Speciale verspanende bewerkingen waarin WaterGroup B.V. gespecialiseerd is zijn: Draaien en Frezen. Frezen wordt uitgevoerd middels een freesbank, draaien op een draaibank. De basisvorm van het basismateriaal kan stevig bewerkt worden door deze technieken. Deze vormen van verspanen worden zowel binnen de werktuigbouwkunde als binnen de houtverwerkende industrie toegepast. De twee technieken draaien en frezen kunnen zowel met de hand worden gedaan als computer gestuurd middels een CNC draai- of freesbank. CNC betekend Computer Numerical Control. Dit houdt in dat deze machines computergestuurd zijn.

De techniek van Draaien

Wanneer wij draaien, klemmen we het desbetreffende matriaal/product wat verspaand dient te worden in een klem. Hierna wordt de klem vastgedraaid en wordt het materiaal/product stevig geklemd en draait deze in hoge snelheid rond. Hieropvolgend word een beitel in beiden richtingen tegen het product aan gedrukt (langsrichting en dwarsrichting). De beitel draait vervolgens spanen van het product af om het daarmee een gewenste vorm te geven. Om deze gewenste vorm te krijgen moet de machine door de draaier goed worden ingesteld, de juiste snelheid worden gehanteerd en moeten de juiste beitels worden gebruikt.

Meer informatie ontvangen over Draaien bij WaterGroup B.V.?

Voordelen draaien met WaterGroup

Draaien met WaterGroup B.V. biedt u vele voordelen ten opzichte van onze concurrenten:

 • Snelle productie en dus snelle levering
 • Er wordt geen warmte in het materiaal gebracht, waardoor de eigenschappen van het materiaal gelijk blijven
 • Geen vervorming of verkleuring op de snijranden
 • Er ontstaan tijdens het frezen geen giftige dampen
 • Door onze grote inkoop ligt onze verkoop laag
 • Frezen tot de millimeter nauwkeurig

Materiaal onafhankelijk

Watersnijden is op vrijwel ieder materiaal toe te passen. Van zachte schuimen tot harde steensoorten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een greep uit de materialen:

 • Metalen: staal, rvs(roestvaststaal)koper, titanium, aluminium etc.
 • Hout: spaanplaten, MDF, eiken, teak etc.
 • Textielen en natuurlijke materialen als rubber.
 • Samengestelde materialen: trespa met dubbelzijdig verlijmd aluminium, etc.
 • Allerlei plastic materialen zoals PVC

Vooruitdenken en nabewerking

Door onze ruime ervaring in diverse industrieën en de machinebouw weten we wat de klant nodig heeft. Wij denken mee in het gehele proces, van ontwerp tot nabewerking. Zo kunnen wij een product gereedmaken voor verdere bewerking, het beschermen of vervolgstappen vereenvoudigen. Machineonderdelen leveren we af inclusief de boorgaten, zodat de klant deze niet meer hoeft na te boren. Voor verspanende bedrijven kunnen wij de contouren voorsnijden en gaten voorboren, zo kunnen zij zich concentreren op de bewerking van het plaatmateriaal. Het is onze missie om een compleet product af te leveren waarin de nabewerking grotendeels al verzorgd is.

Snelle service en kwaliteit

Of het nu gaat om één product of een serie aan producten, voor beiden kunt u bij ons terecht. Overdags werken we aan de complexe projecten, buiten werktijden draaien we de series. Ook houden we iedere dag rekening met eventuele spoedklussen. Doordat we over twee snijkoppen beschikken kunnen we snelle service leveren en hebben onze producten een korte doorlooptijd.

Klanten van WaterGroup

Al jaren? zijn we partner voor diverse sectoren en industrieën. Enkele industrieën waar wij regelmatig voor werken:

Machinebouw

Watersnijden is ideaal voor de machinebouw. Door het koude snijproces wordt vervorming, delaminatie, scheurvorming en verkleuring voorkomen. Moeiteloos snijden we door de materialen aluminium, rvs, HMPE, POM, koolstofvezel, titanium en composieten. Doordat we tijd reserveren voor spoedklussen kunnen we hier snel op inspelen wanneer u een vervangend onderdeel nodig heeft. Denk hierbij aan tandwielen, geleiders, pakkingen, flenzen en vele andere toepassingen.

Voedselindustrie

Watersnijden is uitermate geschikt voor de voedselindustrie. Door de techniek van het waterstraalsnijden zijn de sneden uitzonderlijk glad. Bacteriën krijgt zo geen kans zich te hechten aan de snijvlakken. Veel gebruikte kunststoffen in de voedselindustrie zijn PVC, HDPE, HMPE, POM/PA, Polycarbonaat en PP. Moeiteloos snijden we door deze materialen heen en zorgen voor een super gladde afwerking.

Kunst & overig

Ook voor bijzondere creaties kunt u bij ons terecht. Van ornamenten tot reclameborden. Tot onze klanten behoren ook kunstenaars, designers en reclamebureaus.

Agro-industrie

Watersnijden kent ook vele toepassingen in de agrarische en groen-industrie. Denk aan onderdelen voor bomenrooimachines, sorteermachines, verpakkingsmachines, maar ook snijwerk voor ploegen, balenklemmen, plant- en pootmachines kunnen wij verzorgen. Ook de nabewerking kunnen wij voor onze rekening nemen, zodat u een compleet product ontvangt welke u direct kunt toepassen.

Stappenplan voor draaien bij Watergroup B.V.

Engineering

Indien u zelf niet in de gelegenheid bent om uw concept te ontwerpen bieden wij u deze mogelijkheid. Onze engineers zijn gespecialiseerd in het omzetten van uw idee naar een realistisch concept. U kunt uw idee inzenden of concept inzenden.

Bestanden aanleveren

Via onze aanleverpagina kunt u zelf de tekeningen uploaden en diverse parameters invoeren. Hierna doen we u binnen 24 uur een passende offerte toekomen. Na goedkeuring van de offerte starten we direct de productie.

Productie & Levering

Uw goedgekeurde concept zal worden omgezet in werkelijkheid. Onze watersnijdtafels zullen de productie realiseren en we houden u digitaal op de hoogte middels foto’s. Hierna zullen we uw eindproduct direct afleveren.

U kunt direct uw ontwerp aanleveren, wij zullen binnen 1 werkdag contact met u opnemen!

Back To Top